Gebakken ei uit de oven

on

“Een ei hoort erbij”. Regelmatig eet ik een gebakken ei. Een tijdje terug bestelde ik in een eet tentje een gebakken ei uit de oven en dit vond ik er zo leuk uit zien. Dat ik het zelf ook ging proberen. In principe werkt dit hetzelfde als een gebakken ei uit de pan, je kan er bij doen wat je lekker vind, kruiden, ham tomaat of kaas.. maar het ziet er net even leuker uit dan gewoon een gebakken ei.Ik heb voor dit recept een cupcakehouder gebruikt om het ei in de oven te bakken, maar een klein ovenpannetje werkt natuurlijk ook. In een cupcakevorm past precies een ei en het ziet er leuk uit voor als je je bezoek wilt verassen met een lekker ontbijt of lunch gerecht.

Ingrediënten:

Alles wat je normaal op je gebakken ei eet, maar voor dit recept:

  • Een ei
  • Parmezaanse kaas
  • Chili poeder en kerrie
  • Peper en zout
  • verse bieslook

Verwarm de oven voor op 160 graden. Breek een ei in een cupcakevormpje. Strooi hier alle kruiden overheen en meng dit voorzichtig zodat de dooier niet breekt, door het ei heen. Strooi wat parmezaanse kaas over het ei en zet het in de oven voor ongeveer 10 min..

Super simpel en hartstikke leuk voor een Ontbijtje, lunch of high tea!

Liefs, Lientje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s