Perfecte Baked Cheesecake a la Miljuschka

Het is zover! De laatste week in mijn 20-er jaren is aangebroken. A.s. vrijdag vier ik mijn 30e verjaardag en hier hoort natuurlijk veel taart bij. Mijn favoriete taartsoort is absoluut de cheesecake. In alle smaken en soorten. Heel vaak heb ik al een no bake cheesecake gemaakt. Aardbei, citroen, vanille of een nutella cheesecake zijn de revu gepasseerd. De ene mislukte en de ander was perfect. Omdat ik mijn vorige oven niet echt vertrouwde (lees: echt alles wat die oven inging kwam er mislukt uit) koos ik voor de no bake cheesecake. Maar nu we een nieuwe oven hebben, wilde ik graag een keer een gebakken cheesecake proberen. (Geloof me, dit ga ik nog veel vaker doen).

De eerste baked cheesecake die ik ooit gemaakt heb moest natuurlijk wel gebaseerd zijn op een goed recept. En natuurlijk heb ik het recept dan afgekeken bij de enige echte ‘cheesecakequeen’  Miljuschka Witzenhausen. Het recept wat ik gemaakt heb heet: ‘Ultieme cheesecake met boterkoek bodem’

Ingredienten:

Voor de bodem:

 • 100 gram boter
 • 100 gram suiker
 • 1 ei
 • 125 gram bloem
 • snuf zout

Voor de vulling

 • 900 gram cheesecake
 • 250 gram suiker
 • 5 eieren
 • 1 eidooier
 • 50 ml slagroom
 • 1 el maizena
 • 1 theelepel vanille extract

Wat heb je nog meer nodig

 • een mixer
 • springvorm van 24 cm doorsnede
 • bakpapier
 • mengkom

Bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.

Meng de boter en de suiker in een kom en mix tot een glad beslag. Voeg hierna het ei en de bloem en het zout toe en meng het tot een kruimelig beslag. (bij mij bleef het wat kleverig maar dit werkte ook goed).

druk (of in mijn geval smeer) het beslag over de bodem van de springvorm en strijk het egaal, zet het hierna 20 min in de voorverwarmde oven, Wanneer je hem er uit haalt zet de oven terug naar 120 of 140 graden (120 volgens het recept van Miljuschka maar mijn bij mijn oven werkte het beter op 140 graden). Zet een bakje met water onder in de oven voor wat stoom.

Vulling:
Mix de roomkaas met de suiker tot het klont vrij is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en zorg dat het ei is opgelost in het mengsel voor je het volgende ei toevoegd. Voeg hierna de eidooier, slagroom, maizena en het vanille extract toe. Roer alles tot een egaal mengsel en giet dit over de bodem van de springvorm. Zet de cheesecake 2 uur in de oven. Let op dat je de oven niet open maakt tijdens het bakken. Laat de cheesecake afkoelen in de oven wanneer hij klaar is en zet hem nadat hij helemaal is afgekoeld nog vier uur in de koelkast om op te stijven.

Ook heb ik op internet nog wat tips gevonden van Miljuschka om de perfecte cheesecake te maken, namelijk:

– Zet een bakje water onder in de oven, door de stoom krijgt de cheesecake een mooie bovenkant.
– gebruik altijd een el maizena om de cheesecake stevig te maken.
– klop de roomkaas niet te lang, omdat er dan lucht bijkomt die er tijdens het bakken uit gaat (dus scheurt je cheesecake).
– voeg altijd een ei dooier toe.
– Laat de cheesecake in de oven afkoelen en doe NOOIT de oven open tijdens het bakken. Hierdoor kan je cheesecake inzakken.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s