Kerst: *Biefstuk met spinazie en paprikasaus en serano ham*

Hoewel ik een echte vlees liefhebber ben probeer ik soms vegetarisch, of veganistisch te eten omdat dit gewoon beter is voor je lijf het milieu en tja, mn ego, hihi. Echter zeg ik tegen een goede biefstuk geen nee, speciaal voor de kerst deel ik met jullie dit bijzondere recept!

Ik ben de laatste dagen aan het speuren over het internet voor de lekkerste, bijzonderste kerstgerechten om jullie te inspireren. Maar vooral makkelijke gerechten, want niemand heeft zin om tijdens kerst gestrest 3 uur in de keuken te staan.
Op de site van 24 kitchen kwam ik dit heerlijke hoofdgerecht met biefstuk tegen.
Ik heb hem geproefd en de combinatie van de paprika met de spinazie en (veeeeeel) knoflook is zo lekker bij de biefstuk en totaal niet vanzelfsprekend of saai.
Zelf heb ik er al minder knoflook in gedaan en nog zal ik het de volgende keer nog een tikkeltje minderen, want dit was wel overheersend. Verder heb ik het recept iets aangepast (bij gebrek aan parma ham serano ham gebruikt bijvoorbeeld) en dus iets minder knoflook.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 3 el pijnboompitten
  • 175 gram geroosterde paprika (uit een potje)
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • 4 plakken seranoham
  • 400 gram bladspinazie
  • 4 biefstukken (wat je lekker vind, maar wel goede kwaliteit) op kamer temperatuur
  • 1 takje verse basilicum
  • Boter (margarine)

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze uit op een bord. Pureer in de keukenmachine de geroosterde paprikas met 1 teen knoflook en 2 el olijfolie. Bak in de pan in 1 el olijfolie de serranoham uit tot deze lekker knapperig is. Breek hierna de plakjes ham in kleine stukjes waarmee je je gerecht later kan garneren.

Bak de overige tenen knoflook geperst in een pan met 1 el olijfolie. Voeg hierna steeds een beetje spinazie toe en bak deze al roerende tot het geslonken is, voeg dan nog een hand spinazie toe et. Tot alles geslonken is. Haal dan de pan van het vuur.

Leg de biefstuk op bakpapier en besprenkel beide kanten met peper en zout. Doe opnieuw bakpapier hier over heen en sla de biefstuk wat platter (op deze manier bakt hij sneller en malser gaar).

Verhit 2 mespunten boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk. Ik bak hem zelf 2 min. aan elke kant tot hij lekker rose is. (Afhankelijk wat je lekker vind kan je de biefstuk iets langer of iets korter bakken.
Wanneer de biefstuk klaar is, laat hem vijf minuten afgedekt rusten, om hem daarna in dunne plakken te snijden.

Opmaak:

Verdeel de spinazie over de borden. Giet op elk bord de helft van het paprika mengsel en leg hier overheen de plakjes biefstuk. Garneer hierna met de pijnboom pitten en de gebakken ham stukjes.  Strooi als laatst nog wat verse basilicum over de borden.

Ik durf te wedden dat je de held van de kerst bent met dit mega lekkere en aparte gerecht!

Mocht het nou een succes zijn, laat het me weten in de comments!

Eet smakelijk en Fijne feestdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s