Chocolade – Karamelplakken

Ik heb sinds kort het boek ‘Deliciously Ella Elke dag’, van Ella Mills.
Hierin staat toch echt wel mijn favoriete snack gerecht!

Het is een Bar, van noten, karamel en chocolade. Het is geen budget gerecht want er gaan wat dure ingrediënten in. Zoals noten, ahorn siroop en dadels, Maar dingen zoals de amandelpasta en de ahornsiroop kan je in veel andere dingen gebruiken en komen toch wel op, als je eenmaal de basis ingrediënten voor dit gerecht in huis hebt, kost het je de tweede keer wat minder. En geloof me! je gaat dit heel vaak maken!

De Bar bestaat uit drie lagen die los van elkaar even in de vriezer moeten, dus ik ga ze stap voor stap beschrijven, wanneer de ene laag bevriest, kan je de andere laag maken.

Foto 15-11-17 15 04 41_preview

Voor de Basislaag:
– 150 gram amandelen
– 125 gram pecan noten
– 400 gram ontpitte dadels (ik gebruik iets minder omdat mijn bakblik kleiner is)
– 2el amandelpasta

Doe de amandelen en de noten in de keukenmachine en mix tot het een korrelig deeg. Voeg de dadels en de amandelpasta toe en meng het opnieuw in de keukenmachine tot een kleverige substantie. Verdeel dit hierna over de onderkant van het bakblik en leg dit 20 minuten in de vriezer.

Voor de karamellaag:
– 400 gram ontpitte dadels
– 6 el amandelpasta (ik doe zelf maar 3)
– 2 el ahornsiroop
– 1 tl kokosolie

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en voeg 120 ml water toe. Mix het vervolgens glad en smeuïg. Wanneer de basislaag 20 minuten in de vriezer heeft gezeten doe je de karamellaag er over heen. (het verdelen gaat het best met natte handen, zo kun je het aandrukken zonder dat de noten bodem verschuift en omdat je handen nat zijn plakt de karamel niet aan je handen. Als alles egaal verdeeld is zet je het bakblik nog 30-40 min. in de vriezer.

Chocoladelaag:
– 100 gram cacaoboter
– 1 el amandelpasta
– 150 gram ontpitte dadels (ik heb deze weg gelaten voor een pure chocoladesmaak)
– 2 el rauwe cacao
– 2 tot 4 el ahornsiroop (naar smaak)
Zelf maak ik de chocolade laag puur uit cacao boter en cacao poeder, soms voeg ik nog wat kokos toe voor een net wat andere smaak.

Smelt de cacaoboter in een pan en meng deze hierna met de overige ingrediënten, mocht je de dadels gebruiken, dan deze eerst fijnmaken in de keukenmachine. Wanneer het bakblik lang genoeg (30 a 40 minuten) in de oven heeft gezeten haal je hem er uit en schenk je de chocolade laag er over heen.

Hierna moet het bakblik nog ongeveer twee uur in de oven. Hierna moet het 15 min. op kamer temperatuur worden voordat je het in stukken kan snijden en kan op eten.

Foto 15-11-17 20 03 56_preview

Tip: door de noten is het een calorie rijke bar en het vult ook erg. Neem dus niet te grote porties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s